האזינו לקטע הבא עם אוזניות בלבד – ושימו את האוזניות על שתי האוזניים, מומלץ לעצום את העיניים להגברת התחושה.
זו מוסיקה חדשה המורכבת מטכנולוגיית 8D, לראשונה אתם תאזינו למוסיקה דרך המוח שלכם ולא רק דרך האוזניים, אתם תרגישו את המוסיקה נמצאת בחלל שסביבכם ולא דרך האוזניות, תגבירו ווליום ותרגישו את השפעת הטכנולוגיה הזו על חווית ההאזנה שלכם:
פלייליסט מוסיקה בטכנולוגיית 8D:
נכון לעכשיו, אין הרבה קטעי מוסיקה בטכנולוגיית 8D שנשמעים מספיק טוב ומהנים בצורה מספקת.
אך בכל זאת חיפשתי ובחרתי עבורכם פלייליסט לקטעים טובים בטכנולוגיית 8D.
- מצאם קטעים נוספים ברחבי האינטרנט או הפקתם בעצמכם אחד כזה? הגיבו לי בתחתית העמוד.
מה זה מוסיקה בטכנולוגיית 8D ?
מוסיקה בטכנולוגיית 8D היא מוסיקה ששומעים באוזניות בלבד, המוסיקה משתמשת ברמקולים השמאלי והימני של האוזניות על מנת לתת חווית תחושה למאזין שהמוסיקה אינה מתנגנת דרך האוזניות אלה נמצאת בחלל החדר – בדומה להרגשה במועדון או הופעה.
אפקט ה 8D מתחזק כאשר מאזינים למוסיקה באוזניות איכותיות ועוצמים עיניים (אני אישית ממליץ על האזנה בלילה בחדר חשוך)
כמו שכל מה שאתם רואים דרך העיניים הוא בתלת מימד, החדר שמסביבכם, הכיסא עליו את יושבים – כך גם לגבי האוזניים שלכם, צלילים במיקומים שונים במרחב ישמעו לכם בצורה שונה.
לדוגמא אם אתם בחדר מלא באנשים מדברים ותעצמו את העיניים, עדיין תוכלו לזהות מאיזה איזור בחדר מגיע צליל של כל אדם שמדבר – צד שמאל או ימין, קדימה או אחורה, למעלה או למטה.
משמעות המילה טכנולוגיית 8D:
כרגע הטכנולוגיה בראשית הדרך וייקח זמן עד לתכנות מדויק.
אך מה שכבר ידוע, המילה 8D אמנם נשמעת מפוצצת מאוד – אבל בפשטות מדובר באודיו מציאות מדומה, הוא כבר קיים שנים במשחקי מחשב, משקפי תלת מימד ועוד.
כדי לפשט את ההבנה עוד יותר – לרגע נעזוב את המילה הזו 8D, בכל שיר כמעט שתבחרו להאזין אליו תגלו שצלילים מסוימים מתנגנים בצד ימין וצלילים מסוימים בצד שמאל, לרוב במוסיקה רגילה אלו יהיו אלמנטים קטנים כמו מצילות, כלי הקשה עדינים וצלילים שהם לא דומיננטים אבל מבלי ששמנו לב כשלמדנו להתרכז דווקא בצלילים האלו – הופכים הצלילים האלו להיות דומיננטים מאוד. הם נותנים נפח לסאונד ומשדרגים את השיר בכמה רמות.
בעצם מה שמוסיקת 8D עושה בפועל היא מעצימה בכמה רמות את הופעתם של צלילים ותדרים מצד לצד – גם אלמנטים שהם מאוד דומיננטים בשיר כמו זמר או זמרת, מנגינה ומקצב משחקים בצורה קיצונית מצד ימין לשמאל.
אז מה באמת מתוחכם פה?
מה שבאמת מתוחכם בשונה מאודיו של מציאות מדומה הוא רמת הדיוק של התדרים – זה מאוד משתנה בין קטעים מסוימים, טכניקות שונות של מפיקים ורמות שונות של דיוק.
יש קטעים בטכנולוגיית 8D שנשמעים כל כך טוב שבאיזשהו שלב המוח שלנו כמעט בטוח שהמוסיקה מתנגנת בחדר ולא באוזניות – גם אם לא עוצמים את העיניים.
בפועל אותם מפיקים לקחו תדרים מאוד מסוימים ושיחקו בהם בצורה נכונה בין הצד השמאלי והימני של האודיו כך שלפעמים אפילו 80% מהצלילים מתנגנים בצד אחד בלבד אך בצד השני מתקבל אפקט נפח לתדרים מסוימים וכך מתקבלת ההרגשה שהמוסיקה מתנגנת במרחב ולא באוזניות.
איך יוצרים מוסיקה בטכנולוגיית 8D?
הפקת מוסיקה הוא נושא רחב מאוד, מדובר על שנים של לימודים והבנה ולכן ארשום בקצרה ובצורה יבשה על הנעשה:
- האמן מקליט לרוב את האלמנטים בצורה הרגילה שלהם – הטכנולוגיה בתוצאה הסופית היא שונה אך אופן ההקלטה עדיין נשאר זהה.
- לאחר מכן במיקסר שבאולפן מגדירים שאלמנטים מסוימים יושמעו בצדדים שונים, משחקים בצורה נכונה בין הצלילים, התדרים והצדדים.
- ואז יוצרים את המיקס המלא לקטע בין כל הצלילים וההגדרות הספציפיות שלהם.